Sharecuse
Project Type
Coworking Office
Built
2019
Location
Syracuse, New York
Client
Sharecuse
Design Team
Jonathan Louie, Nicole McIntosh, Bram Monson
Photography by
Caylon Hackwith
Awards
Honorable Mention, 2020 AN Best of Design Awards
ShareCuse is a 3,200-square-foot coworking space located within the 1928 Syracuse Building. The project engages minimalist art to explore and expand the notion of a cubicle and its variants that alter the office workspace. The design is defined by an arrangement of freestanding black cubicles and a kitchen island that define a series of interstitial lounge spaces. They promote simultaneously interactive and private work environments.

Unlike the traditional enclosed cubicle, separated by opaque half-walls that disconnect workers from neighboring workspaces, the ShareCuse cubicles are crafted from black mesh screens that filter the appearance of the spaces behind. From a distance the office cubicles appear monolithic as single black forms. As one approaches the screens, the surfaces shift character into layers of translucent scrim that exhibit the offices and personnel within. The cubicles act as a series of minimal objects that occupy, frame, and define regions by inhabiting a larger room.